Letölthető dokumentumok | Lapozható katalógus | Térkép | ÁSZF | GDPR
Főoldal | Magunkról | Lista | Kereső | Hírlevél | Kapcsolat | Vélemények | Galéria  
 
 Szanda, Szandavári Diáktábor (tel: 06-1-264-5744)  

- Jelentkezés
- Vélemények a szálláshelyről
- Vissza a listához

Szállás típusa: kőház -
Település: Szanda
Nyitva: 2019-03-01 - 2019-11-30 120 fő kőház
2020-03-01 - 2020-11-30 120 fő kőház
Távolság Bp-től: 75 km
Férőhely: 120 fő
Étkezés: helyben
Fürdőszoba: közös
Közös helyiség: 2 db (50 fős ebédlő)


Részvételi díjak
Táborozás típusa Ára/további éjszakák ára
1 éjszakás (Ft/fő)/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
6000 Ft
3 nap 2 éjszaka (Ft/fő/ éj)/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
5950 Ft
4 nap 3 éjszakás (Ft/fő/éj)/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
5900 Ft
5 nap 4 éjszakás erdei iskola (Ft/fő/4 éj)/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
22900 Ft - további éjszakák ára: 5725 Ft/éj
6 nap 5 éjszakás nyári tábor/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
27900 Ft - további éjszakák ára: 5580 Ft/éj
7 nap 6 éjszakás nyári tábor (Ft/Fő/6 éj)/kőház
(Elő-, Utószez. 19/20)
32900 Ft - további éjszakák ára: 5490 Ft/éj
1 éjszakás (Ft/fő)/kőház
(Főszezon 2019/20)
6800 Ft
3 nap 2 éjszaka (Ft/fő/ éj)/kőház
(Főszezon 2019/20)
6700 Ft
4 nap 3 éjszakás (Ft/fő/éj)/kőház
(Főszezon 2019/20)
20100 Ft - további éjszakák ára: 6700 Ft/éj
5 nap 4 éjszakás nyári tábor/kőház
(Főszezon 2019/20)
25900 Ft - további éjszakák ára: 6475 Ft/éj
6 nap 5 éjszakás nyári tábor/kőház
(Főszezon 2019/20)
31900 Ft - további éjszakák ára: 6380 Ft/éj
7 nap 6 éjszakás nyári tábor (Ft/Fő/6 éj)/kőház
(Főszezon 2019/20)
37800 Ft - további éjszakák ára: 6300 Ft/éj
Előszezon: 03.01-05.31. Főszezon: 06.01-06.14. Utószezon: 06.15-11.30.

Elhelyezés:
A épület, 63 fő: 2x3, 10+6, 3x7, 8-12 ágyas szobák
B épület, 53 fő:2,4,5+6,6+8,8,14 ágyas szobák

Egyéb megjegyzés:
Ágyneműt vagy hálózsákot hozni kell!

Megközelítés:
vonat - különbusz - , vonattal a Keleti pu.-ról Magyarnándorig, onnan busszal

Szabadidő:
focipálya - szalonnasütés - , foci, ping-pong, röplabda, íjászat, lovaglás, lovas kocsikázás, esti vadles, (Térítéses:lángossütés kemencében 250 Ft/fő, kecskesajt készítése 300 Ft/fő, kézműves foglakozások),tanösvény

Látnivalók:
Hollókő (Világörökség), Ipolytarnóc (Ősmaradványok Park), Szécsény (Forgách Kastély), Balassagyarmat (Palóc Múzeum, strand), Horpács (Mikszáth-kúria), Mohora (Tolnay Klári kiállítás, Mikszáth emlékek), Csesztve (Madách Emlékház), Pásztó (középkori emlékek, strand), Terény (Tájház, Szent-Györgyi Emlékhely), Szanda-Szandaváralja (Szanda vára, tanösvény, Máriácska Káponka, Helytörténeti- és Vadászati Múzeum, palóc házsorok, stb.)

Web:
kullancsinfo * időjárás * közlekedési info * utca- és településkereső * kirándulás * kulturális események *


A Szanda-patak völgyében megbújó romantikus településen, Szandán található szálláshelyünk
osztálykirándulások, erdei iskolák és nyári táborok számára kínál ideális feltételeket.
A Budapesttől mindössze 75 km-re levő apró falu a Cserhát legszebb részén található. A festői utcákon sétálva megismerkedhetünk a palóc népi építészet és kultúra érdekes emlékeivel, a környező természetvédelmi területen tett kirándulás során pedig a térség védett növény- és állatvilágával. A vulkanikus Szanda-hegy csúcsán álló középkori várromot meghódítva csodálatos panoráma tárul elénk, és itt találjuk a különleges "andezit orgonát" is.
A Szandavári Diáktábor a környék kedvező adottságai mellett sokféle sport- és egyéb programlehetőségeket kínál. Sok egyéb mellett vendégeink lovagolhatnak, megismerkedhetnek az íjászat fortélyaival, kézműves foglalkozáson vehetnek részt, kemencében süthetnek lángost, elleshetik a kecskesajt készítésének helyi módját vagy éppen izgalmas éjszakai vadlesre indulhatnak.
A gyönyörű vidék, a változatos programok és a vendégszerető emberek egész évben felejthetetlen napokat ígérnek az idelátogatóknak.

Főszezoni felár 2012. május 28-június 15. között + 10% !!!!!

Program Ár Leírás
programok Kézműves foglalkozás
A program során Marika néni ismerteti meg a gyerekeket a sustyafonás tudományával. Kukoricacsuhéból apróbb figurák, emléktárgyak készülnek.

Íjászat
A programvezetõ elméleti és gyakorlati tudását adja át a gyerekeknek. Az õsi magyar fegyver történetének megismerése, majd bemutató utáni kipróbálása.

Kecskesajt készítése: 300,-Ft/fő
A nagysikerû program során felkeresünk egy palóc udvart, ahol lehetõségünk nyílik kecskefejésre, és megismerhetjük a kecskesajt készítésének érdekes helyi módját. Vendéglátóink finom kóstolóval is kedveskednek, és akár ajándékba is vihetünk az otthoniaknak a csemegébõl.

Falukutatási vetélkedő
Az érkezés napjára javasolt program, mely egy vidám feladatsor segítségével, játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a környékkel.

Helytörténeti és Vadászati Kiállítás
A tábor szomszédságában található érdekes kiállítás, melyet a gyűjtemény tulajdonosa mutat be a gyerekeknek. A programot János bácsi élvezetes előadásával teszi még emlékezetesebbé.

Lángos sütés:250,-Ft/fő
Programunk különlegessége, hogy valódi kemencében készítik el a gyerekek.

Tanösvény
A csoport szakpedagógus által összeállított útmutató segítségével járhatja be a szandai Várhegyen végighaladó tanösvényt. A feladatlapsor kitöltésével, a környék földrajzával, biológiájával, történelmével ismerkedhetnek meg a diákok.

Hagyományõrzés Palócföldön
A palóc szokások felelevenítése, eredeti népviseletek bemutatása, valamint a tájegység rendkívül gazdag népzenei világát is megismerhetik a gyerekek, és több népdalt meg is tanulhatnak a foglalkozáson.

"Jó palócok és tót atyafiak" - látogatás Terényben
A szomszédos településen (kb.3 km) századok óta élnek együtt magyar és szlovák nemzetiségek. A program során javasoljuk a Tájház (eredeti palóc parasztház kõoszlopos tornáccal, pitvarral, kemencével, lócával rózsás-tornyos ággyal, terpeszlábú asztallal és cifra tányérokkal), az Orsósmagnó Múzeum, a Szent-Györgyi Emlékhely és a palóc házsor megtekintését. Hazafelé úton kellemes pihenõt lehet tartani a két falu között található tónál.

Kirándulás a szandai várhoz
A 13. századi erõd romjaitól (528 m) csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése.A túrázást kedvelők számára a kirándulás folytatható tovább a béri állatkertig, ahol õshonos (õz, vaddisznó, dámszarvas, magyar tarka, rackajuhok) és egzotikus állatokkal (láma, strucc, amerikai bölény, rhesus majom) lehet találkozni.

Autóbuszos kirándulás Hollókőre
A Világörökség részét képezõ "múzeumfalu" felfedezése.

Autóbuszos kirándulás irodalmi emlékhelyekre.
Az elsõ megálló a Mikszáth Kálmán emlékeirõl nevezetes Mohora lesz, ahol azt a 150 éves védett vadgesztenyefát is megtekinthetjük, ami alatt az író több híres novelláját is írta. Ezt követõen Csesztvére látogatunk, ahol a Madách-kúriát nézzük meg. Az épületben szép kiállítás van, amely sok érdekességgel szolgál "Az ember tragédiája" írójának életébõl. Balassagyarmaton a híres Palóc Múzeumot és Skanzent lehet megtekinteni. A kirándulás utolsó látnivalója Horpácson lesz, ahol Mikszáth Kálmán Emlékmúzeumát nézzük meg, valamint a neo-klasszicista épület szép parkját, amely természetvédelmi terület. Az út során strandolásra is lehetõség nyílik, a csoport választása szerint Balassagyarmaton a városi vagy a Bánki-tó természetes strandján.


5 NAPOS PROGRAM Hétfő:
Érkezés a Budapesttől mindössze 75 km-re, a Cserhát szívében található, erdőkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedő keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska kápolna titka". Vacsora.

Kedd:
Délelőtt a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása, majd az ehhez kapcsolódó feladatlapok kiértékelése. Ebéd után látogatás a Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes előadás egészíti ki a látványos bemutatót. Lehetőség kemencés lángos sütésére, illetve hagyományos kecskesajt készítésére.

Szerda:
Autóbuszos kirándulás Hollókőre. A Világörökség részét képező "múzeumfalu" felfedezése: 65 védett épület a 17. századi palóc népi építészet stílusában. A falu nevezetességeinek megtekintése, a csoport érdeklődése szerint: Vár - Falumúzeum - Tájház - Postamúzeum - Szövőház - Fazekasház - Mívesház - Babamúzeum - fatornyos, zsindelyes templom. A visszaérkezést követően sportolási lehetőségek (futball, röplabda, ping-pong) játékok, vetélkedők (Ki Mit Tud? - Nógrádról és a palócokról). Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadőrrel.

Csütörtök:
Kirándulás az 528 m magasban lévő szandai várhoz. A 13. századi erőd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit - orgona" megtekintése. Délután íjászat - az ősi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás. Ismerkedés a palóc hagyományokkal: választás a kézműves foglalkozások közül. Este búcsútábortűz, szalonnasütés.

Péntek: "Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományőrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségűek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Búcsú a tábortól, hazautazás.

 

© POLY-VER Utazási Iroda és Ügynökség