Akciós ajánlatok | Játékok | Galéria | Buszos kereső | Térkép |
 
  Főoldal | Magunkról | Lista | Kereső | Regisztráció | Kapcsolat | Vélemények |  
 
 Szilvásvárad, Lipicai Szálloda és Ifjúsági Szálló (tel/fax: 06-1-264-5744)  

- Képek
- Jelentkezés
- Vissza a listához

Szállás típusa: faház - Hotel -
Település: Szilvásvárad
Nyitva: 2020-04-01 - 2020-10-15 50 fő faház
2020-01-01 - 2020-12-31 120 fő Hotel
Távolság Bp-től: 160 km
Férőhely: 170 fő
Étkezés: helyben
Fürdőszoba: saját (szálloda: saját, turistaház: közös)
Közös helyiség: 1 db

Elhelyezés:
Szálloda, 120 fő: 2-3-4-5 ágyas szobákban, 2 szinten
Ifjúsági Szállás, 50 fő: 2-4-6 ágyas és egy 20 ágyas, emeletes ágyakkal

MINDEN PEDAGÓGUS INGYENES, LEGALÁBB 20 FŐ FOGLALÁSA ESETÉN!

Megközelítés:
vonat - volánbusz - különbusz - , közvetlen buszjárattal vagy Egerig vonattal, onnan kisvasút vagy busz

Szabadidő:
focipálya - szalonnasütés - pisztrángsütés - , bográcsolás, csocsó, tollaslabda, ping-pong, biliárd, íjászat, kerékpár kölcsönzés, lovaglás, kisvonatozás, kreatív kézműves foglalkozások, diszkó, vadaspark

Látnivalók:
Bükk, Szalajka-völgy, Lipicai ménes, Pisztrángtelep, Börtönmúzeum, Lovas Múzeum, Milleneumi Kilátó, tanösvény, Fátyol-vízesés, Gloriett tisztás, Szikla-forrás, Ősember barlang, Szabadtéri Erdei Múzeum, Erdészeti Múzeum, Lovas Múzeum, Református körtemplom, Eger

Web:
kullancsinfo * időjárás * közlekedési info * utca- és településkereső * kirándulás * kulturális események *


A Lipicai Szálloda Szilvásvárad központjában található, a Szalajka - völgy bejáratától 200 m-re. Minden szolgáltatás megtalálható a közelben: busz- és vonatmegálló, posta, ABC, orvosi rendelő, ajándékboltok, stb. A szálloda teljes felújítása és bútorzatcseréje befejeződött. Az autóbusz elhelyezésére ingyenes, zárt parkolót biztosítunk. Éttermünkben diétás étkezés is kérhető.

A Lipicai Ifjúsági Szálló szintén Szilvásvárad központjában található. Olcsó szálláslehetőséget és teljes körű programlehetőségeket kínálunk. A ház mellett elkerített, nagy füves terület található tűzrakó hellyel, fa padokkal, asztalokkal. Saját étteremmel rendelkezünk. Ingyenes, zárt parkolónkban több autóbusz is elhelyezhető.

Megközelítés:
vonattal Budapestről:
A Keleti Pályaudvarról Egerbe tartó vonatra kell felszállni és ott át kell szállni a Szilvásváradra induló vonatra (várakozással együtt kb 4 óra.)A Szalajka-völgy megállótól a főút mentén lesétálni kb. 800 métert.
Lehet menetrend szerinti buszjárattal is utazni Budapestről Szilvásváradra a Stadionoktól indulva (menetidő kb. 2,5 óra). A szalajka-völgyi elágazásnál kell leszállni, és onnan kb. 150 métert sétálni.

Táborozás típusa Ára/további éjszakák ára
1 éjszakás (Ft/fő)/Hotel
(2019-20 TP)
7000 Ft
2-3 éjszakás (Ft/fő/éj)/Hotel
(2019-20 TP)
7000 Ft
5 nap 4 éjszakás erdei iskola (Ft/fő/4 éj)/Hotel
(TP 2019/20)
28000 Ft/7000 Ft/éj
7 nap 6 éjszakás nyári tábor (Ft/Fő/6 éj)/Hotel
(TP 2019/20)
42000 Ft/7000 Ft/éj
1 éjszakás (Ft/fő)/faház
(turista)
4900 Ft
2-3 éjszakás (Ft/fő/éj)/faház
(turista)
4900 Ft
5 nap 4 éjszakás erdei iskola (Ft/fő/4 éj)/faház
(turista)
17900 Ft/4400 Ft/éj
7 nap 6 éjszakás nyári tábor (Ft/Fő/6 éj)/faház
(turista)
29900 Ft/4400 Ft/éj
1 éjszakás félpanzióval (Ft/fő)/Hotel 4500 Ft/4500 Ft/éj
1 éjszakás félpanzióval (Ft/fő)/faház 4100 Ft
5 nap 4 éjszakás nyári tábor/faház
(turista)
17900 Ft/4400 Ft/éj
2-3 éjszakás félpanzióval (Ft/fő)/Hotel 4600 Ft
MINDEN PEDAGÓGUS INGYENES, LEGALÁBB 20 FŐ FOGLALÁSA ESETÉN!

Program Leírás
Teljes körű erdei iskola programlehetőségek
Ősfoglalkozás 1 Megnézhető a kiállító tér, mögé állva fotózható a „fejnélküli ősember”, kipróbálhatók a kihelyezett berendezések (kőpattintás, tűzgyújtás, szövés, őrlés, agyagozás, szántás,(„kecskefejés”) és feltárható a „régészhomokozó” egy egysége.
Ősfoglalkozás 2 Kőzettörténeti előadás a Bükk különleges kőzeteiről, régészeti és őslénytani érdekességekről (minták bemutatásával, kísérletekkel), régészeti találós kérdések és egy elvihető kőbalta készítése.
Kreatív kézműves foglalkozások 35 féle kézműves program közül lehet választani. Kérje részletes kézműves program ajánlatunkat!
Ár: 200-tól 1500 Ft-ig

Disco A program ingyenes, de kérjük, hogy hozzanak a gyerekek nekik tetsző zenéket CD-n vagy pendrive-on!
Ha tudnak szerezni karaoke felszerelést, akkor természetesen ezzel is színesíthetjük az estét.
Kalandpark A Szalajka-völgyben, csodálatos természeti környezetben, a zúgó Szalajka patak fölött található ez az extrém kötélpályarendszer, amely minden korosztály számára remek időtöltés. 5-6 méter magasságban dobogók vannak a fák törzsére rögzítve, és egyikről a másikra drótköteleken, rönkökön, kötélhurkokon lehet átjutni. A saját ügyességen, bátorságon túl karabinerek, csigák segítenek az akadályok leküzdésében.

Árak:

Kötélpályás jegy
(A magas kötélpályák korlátozás nélküli használata
négy órás időtartamra, egyszeri belépéssel)
Iskolás csoport 2700 Ft/fő
1 pálya
(tetszőlegesen választott pálya használata)
Iskolás csoport 1700 Ft/fő
Mini kalanderdő
(Maci és Mókus pálya)
1/2 órás 1500 Ft/fő
1 órás 1800 Ft/fő

Lézerharc
1700 Ft/fő
Kincsvadászat Szilvásváradon Magyarországon egyedülálló a „Kincsvadászat Szilvásváradon” elnevezésű kalandjáték Az előkészítéssel együtt egy teljes napon, vagyis 24 órán át tartó program, melynek során egy „régi” dokumentum alapján kell megtalálni egy különleges régészeti lelőhelyet. Remek csapatépítő játék!
Rugalmasan alakítható egyedi igények szerint, rövidebb időtartamra, távra is.

Igény szerint félnapos programot is tudunk biztosítani. Ebben az esetben az ár 1000 Ft/fő.
Faluséta Látnivalók: Orbán ház, Református körtemplom, Pallavicini kastély, Lipicai Múzeum, Katolikus templom, Kastélykert, tó, szomorú bükk, mocsári ciprus, hagyományos építészet elemei.
Igény szerint a Történelmi Panoptikumot, a Lipicai Ménest, valamint a Kocsimúzeumot is megtekinthetik.

Időigény: 3-3,5 óra, táv: 3 km
Éjszaki bátorság túra Játékos, ijesztgetős éjjeli barangolás a sötét erdő mélyén. A csend "hangjai", a vadon élő állatok megfigyelése. Misztikus, izgalmas program, melynek során egy kilátópontra is eljut a csoport, ahonnan Szilvásvárad esti fényeiben tündökölve látszik.
(kb. 2 óra)
Szalajka-völgy túra A Szalajka-völgy túra kisvonatozással kezdődik. A vonat a Gloriett-tisztásig közlekedik. Innen gyalog lehet feljutni az Ősemberbarlangig. Visszafele gyalog túrázik a csoport, megtekintve a Szalajka-forrást, a Fátyolvízesést, a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást, elhaladnak a Pisztrángos-tavak mellett, ezt követi a Kárpátok Őre szobor. Fakultatív módon megtekinthetik az Erdészeti Múzeumot, ezt követően vadon élő állatokat láthatnak az élővad kertben, majd visszaérkeznek Szilvásváradra.
Íjászat Íjásztörténeti előadás elsősorban az ősemberbarlangban talált leletek alapján, valamint az íjak fejlődéstörténetéről és az íjászat kipróbálása fejenként 6 lövés elvégzése szakvezetővel.
Lovaglás, futószáras lovaglás Futószáras lovaglás
Sétakocsikázás   
Ka-Land Rover túra a Lipicai Méneshez A szálloda parkolójából indulunk a terepjáróval, majd az aszfaltozott utat elhagyva erdőn, mezőn, patakon, sáron át utazunk a Lipicai Ménes kancacsikó karámjáig. Itt megnézzük, megsimogatjuk a lovakat. Igazán jó kaland.
Terepjárótúra a Millenniumi Kilátóhoz A terepjáróval a szálloda parkolójából indulunk, majd egy meredek szerpentinen utazunk a hegyekben.
A célállomás a Millenniumi Kilátó, melyből csodálatos panoráma tárul a látogató elé. Visszafelé séta a tanösvényen keresztül.

(Ha visszafelé is terepjáróval utazik a csoport, abban az esetben +300 Ft/fő)
Millenniumi Tanösvény túra A Tanösvény egy turistaútvonal, melyen táblák vannak kihelyezve. Ezek a táblák a Bükk-hegység jellegzetes földrajzi, biológiai sajátosságait mutatják be (kőzetek, éghajlat, állat-, növényvilág, stb.)
A célállomás a Millenniumi Kilátó, melyből csodálatos panoráma tárul a látogató elé.

(kb. 3-4 óra)

 

© POLY-VER Utazási Iroda és Ügynökség